Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Another One Rides The Bus - Κοίλη Γη

Κάποιοι θα θυμάστε το θέμα του Σεπτεμβρίου για το άρθρο από το ΒήμαScience που αναφερόταν στην Κοίλη Γη. Το Σάββατο το βράδυ λοιπόν, μετά τον Λιακόπουλο καβάλησε το τηλεοπτικό λεωφορίο (βλέπε τέλος) της Κοίλης Γης και ο Χαρδαβέλλας, σε μία εκπομπή όπου συμμετείχε και ο δημοσιογράφος Τ. Καφαντάρης που είχε γράψει το άρθρο στο ΒήμαScience.

Φυσικά δεν έχει νόημα να ξαναπώ ότι όλα αυτά είναι μπούρδες ή ότι όλο το άρθρο του κ. Καφαντάρη είναι βασισμένο σε σειρά παρερμηνειών της εργασίας των Garnero, E.J., and A.K. McNamara, Structure and Dynamics of Earth's Lower Mantle, Science, 320, 626-628, 2008.

Αξίζει όμως να επισημάνω την αντίδραση του Χαρδαβέλλα στην απάντηση των δύο επιστημόνων του πάνελ (κάπου στο δεύτερο βίντεο), όταν του λένε ότι όλα αυτά είναι ιστορίες φαντασίας στην καλύτερη περίπτωση. Ξεκινάει και λέει, "Ακούστε να σας πω κάτι... Αυτή η εκπομπή έχει ένα τεράστιο εύρος... Ξεκινάει από το επιστημονικό και φτάνει μέχρι..." ότι βλακεία και μπούρδα μπορεί να φανταστεί κανείς, συμπληρώνω εγώ. Και δεν μπορείτε εσείς εδώ να μου χαλάτε την σούπα και το παραμύθι λέγοντας ευθέως ότι αυτά είναι μπούρδες. Γι' αυτό καθίστε να ακούσετε και όλες τις άλλες παπαριές που λέει ο κάθε ένας, τις οποίες έχω μαζέψει εδώ να σας τις παρουσιάσω σε ίση βάση, για τον καθένα να διαλέξει τι του αρέσει περισσότερο.

Έτσι σας παρουσιάζω και εγώ τα αποσπάσματα της εκπομπής του Χαρδαβέλλα

Χαρδαβέλλας: Κοίλη Γη
Απόσπασμα από την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, «Πύλες του Ανεξήγητου» με θέμα, «Ατλαντίδα και Κοίλη Γη». Το συγκεκριμένο απόσπασμα αφορά την «Κοίλη Γη». Το θέμα σχολιάζουν οι Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, Γεωφυσικός του παν/μίου Πατρών, Αντώνης Κονταράτος, καθηγητής παν/μίου και Τάσος Καφαντάρης, δημοσιογράφος που αρθρογραφεί στη στήλη ΒήμαScience. Ο τελευταίος είχε γράψει τον Σεπτέμβρη και ένα σχετικό άρθρο με τίτλο «Το μυστήριο του Κέντρου της Γης», το οποίο σχολιάζεται καταλλήλως στο link



Και σε ίση (σκοταδιστική) βάση τα παραληρήματα του Λιακόπουλου

Λιακόπουλος: Κοίλη Γη



Btw, η περίφημη αποστολή που ξεκινάει να βρει την τρύπα για την Κοίλη Γη, είναι ανοιχτή για το κοινό ε... Μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει και θα πάρουν μαζί τους 100 άτομα ή κάτι τέτοιο. Με το αζημίωτο φυσικά, 23,000$ (100 X 23,000). Σε καλή μεριά.

Another One Rides The Bus

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις πάει στο κέντρο της Γης? Πώς ξέρεις ότι δεν είναι κούφια; :)
Και ο τελευταίος άνθρωπος γνωρίζει το σύνθημα "ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ(δηλ. ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ) ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ(βλ. ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ-ΑΔΗ)" :):)

pølsemannen είπε...

Και μετά φταίμε που τον λέμε Χαρδα-τρέλα... :-D

Vagelford είπε...

LOL

Ανώνυμος είπε...

Κοίλη Γη δεν "ξέρω" αν υπάρχει, κοίλοι εγκέφαλοι όμως πλέον είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν...

Πλέον σε αυτή τη χώρα περιμένω τον λιακό και κάθε τύπου λιακό να μηνύει τις συγκλήτους των πανεπιστημίων ότι του κάνουν ζημιά στις business, με το να λένε ότι λέει βλακείες, και το χειρότερο, στο τέλος να δικαιώνεται...

Vagelford είπε...

Μην του βάζεις ιδέες...

Dr.K-Miller είπε...

Βασικά, όχι μόνο η γή είναι κοίλη... αλλά ζούμε στο εσωτερικό! Απλά αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την καμπυλότητα.

spooky είπε...

Οι εκπομπές του Χαρδαγέλια είναι μόνο για κενά κρανία.