Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Χασοδίκης (ο): Και κάτι δικηγορικό...

Χασοδίκης (ο): Και κάτι δικηγορικό...

Στο ίδιο κλίμα με το προηγούμενο post μου και η αναφορά του Χασοδίκη σχετικά με περιστατικό στο κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στην οδό Πέτρου Ράλλη. Συγκεκριμένα λοιπόν η αστυνομική ασυδοσία εκφράστηκε σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων ομάδας δικηγόρων αυτή τη φορά (φυσικά δεν συζητάμε για τους αλλοδαπούς). Όπως αναφέρει ο Χασοδίκης:
"Οι συνάδελφοι λοιπόν που πήγαν εκεί την περασμένη Κυριακή είχαν την φαεινή ιδέα να τραβήξουν φωτογραφίες από όσα έβλεπαν. Τι το ήθελαν; Οι πραίτωρες-φρουροί της υπηρεσίας εξαγριώθηκαν, επιτέθηκαν στους δικηγόρους, ζήτησαν τις ταυτότητές τους για έλεγχο (ενώ βέβαια οι ίδιοι δεν έφεραν διακριτικά στις στολές τους, όπως καταγγέλλουν οι δικηγόροι), και ένας εξ αυτών, προφανώς ο πιο βαρύμαγκας, άρπαξε από τα μαλλιά μια συνάδελφο, την έσυρε επί πολλά μέτρα και της ζητούσε να του παραδώσει τη φωτογραφική μηχανή."

Και φυσικά το ερώτημα που θέτει είναι, αν δεν φοβούνται -αν μη τι άλλο- να φερθούν έτσι σε δικηγόρους που γνωρίζουν καλά τα δικαιώματά τους και τον νόμο, τι θα τους εμποδίσει από το να φερθούν πολύ χειρότερα στον "κοινό" πολίτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: