Σάββατο 11 Αυγούστου 2007

Νέα Links

Τελευταία έβαλα κάποια links για τα οποία καλό θα ήταν να πω δύο λόγια.

Το πρώτο link είναι το ΕΞΕΛΙΞΗ: Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ και το θέμα του είναι η θεωρία της εξέλιξης και η (μη) διδασκαλία της στα σχολεία. Στο site υπάρχει και μια σχετική ψηφοφορία.

Eμείς που υπογράφουμε το ακόλουθο κείμενο ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία να αναγνωρίσει τη σημασία της διδασκαλίας της Βιολογίας στην εκπαίδευση, προχωρώντας στην αναμόρφωση των ωρολογίων προγραμμάτων και των προγραμμάτων σπουδών του Γυμνασίου, του Λυκείου (Ενιαίου και Τεχνικού), σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα και τις ανάγκες του έλληνα μαθητή και αυριανού πολίτη για ουσιαστική γνώση και κατανόηση των βιολογικών φαινομένων.


Το δεύτερο link είναι το blog Cosmic Variance. Στο blog αρθρογραφούν γνωστοί φυσικοί για θέματα σχετικά με την σύγχρονη φυσική και όχι μόνο.

Cosmic Variance is a group blog by people who, coincidentally or not, all happen to be physicists and astrophysicists: Mark Trodden, Risa Wechsler, Sean Carroll, JoAnne Hewett, Julianne Dalcanton, John Conway, and Daniel Holz.

Τα άρθρα που ανεβαίνουν σ' αυτό το blog είναι συχνά πολύ ενδιαφέροντα και είναι αρκετές φορές πολύ καλές εισαγωγές σε σημαντικά επιστημονικά θέματα σχετικά με τη φυσική, την αστροφυσική και την κοσμολογία.

Το τρίτο link είναι το The Planetary Society Blog με αντικείμενο θέματα σχετικά με την Αστρονομία και την Φυσική Διαστήματος.

Welcome to The Planetary Society's Weblog, a guide to interesting stuff going on in space science, space exploration, and space advocacy.


Το τελευταίο link είναι το blog Ελεύθερος Νευρώνας και η θεματολογία του είναι σχετική με τον εγκέφαλο και την λειτουργία του

Το ελληνικό blog για τις Νευροεπιστήμες και όχι μόνο... Αποδελτίωση τύπου, συζητήσεις, αναλύσεις, στραβά κι ευτράπελα, σύνδεσμοι, κλπ.

Για παράδειγμα ένα πολύ ενδιαφέρων post στο blog είναι το Πώς ο εγκέφαλος ακούει σχήματα.

Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα όλα αυτά τα links που είναι γεμάτα υλικό.

4 σχόλια:

coolplatanos είπε...

Αυτό με τον ελεύθερο νευρώνα το είχα βρει κάποια στιγμή τυχαία και χαίρομαι που μου το ξαναθυμίζεις διότι με ενδιέφερε. Θα το βάλω τώρα κι εγώ στους συνδέσμους μου

coolplatanos είπε...

μην μπερδευτείς από την υπογραφή, θα σε πάει στις παλιές σελιδες μου, αλλά θα με βρεις από κεί, διότι εδώ δεν έχεις επιτρέψει δυνατότητα για σχόλιο με άλλο λογαριασμό πλην blogger

Vagelford είπε...

Μην ανησυχείς. Πάντως, είμαι ακόμα νέος στα blogs και μαθαίνω. Το έφτιαξα ελπίζω το θέμα με τα σχόλια.

Χρονοστιβάδα είπε...

Είσαι νέος ακόμα στο μπλόγκινγκ κι ίσως γι αυτό τόσο ορεξάτος !!!
Μπήκα να δω τι γίνεται και βλέπω αρκετά καινούρια κι ενδιαφέροντα θέματα καθώς και πολύ καλές επιλογές στις συνδέσεις … εύχομαι να συνεχίσεις στους ίδιους ρυθμούς… σε χρειαζόμαστε!!!
Σκέφτομαι να προσθέσω κι εγώ στις συνδέσεις μου, ένα μπανεράκι με την ένδειξη "Ενώστε τη φωνή σας στην υπεράσπιση της διδασκαλίας της Εξέλιξης" (… όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο).
Ωραίο και προπαντός ΓΕΜΑΤΟ δικτυακό καλοκαίρι θα περάσουμε !!! :)